PVV kritisch op houding MUMC+ inzake boerkaverbod

De PVV-fractie hekelt de opstelling van het Maastricht UMC+, dat zegt vrouwen met een boerka of nikab aan gewoon zorg te verlenen. Dit terwijl het wettelijk gezien binnenkort verboden is om in ziekenhuizen dergelijke kledij te dragen.

Op 1 augustus 2019 gaat de wet ‘Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ in. Dat houdt in dat het in overheidsgebouwen, openbaar vervoer, ziekenhuizen en scholen verboden is om kleding die het gezicht bedekt, te dragen. Het MUMC+ liet gisteren al aan website 1Limburg weten dat zij, net als andere academische ziekenhuizen in het land, niemand wil uitsluiten van zorgverlening, dus ook niet vrouwen met een boerka of nikab. Optreden tegen het dragen van een dergelijke sluier ligt volgens het ziekenhuis bij handhaving. En die opmerkingen schoppen de PVV-fractie in Maastricht tegen het zere been. Fractievoorzitter Rene Betsch vindt dat het ziekenhuis met deze opstelling direct over de wet heen loopt en vraagt daarom in een brief aan het college om de mening van het stadsbestuur. Betsch vindt het de taak van de lokale overheid is om geen precedenten te laten ontstaan in dezen.

 

BRON: https://www.rtvmaastricht.nl/nieuws/146583177/PVV%20kritisch%20op%20houding%20MUMC%2B%20inzake%20boerkaverbod?fbclid=IwAR0-C71sKU3KqtVqqQRFlXuUtDs9EJqCmiDG5sEKisLHnqP1FL53V4trkG4